Γίδα κοκκινιστή


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τσιγαρίζουμε το ένα κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε την αίγα και την αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, κάνουμε 2-3 γυρίσματα με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη και μετά ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Σιγοψήνουμε κοιτάζοντας σποραδικά αν χρειάζεται νερό. Απολαύστε τη σκέτη, ή με χονδροκομμένες τηγανητές πατάτες, ή με μακαρόνια, ή με πουρέ πατάτας.

ΥΛΙΚΑ
 

1,5 κιλό κρέας αίγας (γίδας) μπροστινό

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

1 ποτηράκι κρασί κόκκινο

αλάτι

πιπέρι

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε