Καλαμαράκια PORTOLA κοκκινιστά


Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο και το σοτάρετε πολύ ελαφρά για να μην πικρίσει.
Προσθέτετε τα καλαμαράκια και ανακατεύετε. Στη συνέχεια σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί.
Ρίχνετε τη ντομάτα, τα ντοματίνια, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει και να πιει τα υγρά της 20 λεπτά περίπου.
Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και το σερβίρετε ζεστό.

Tips

Η συνταγή αυτή ταιριάζει επίσης ωραιότατα πάνω σε ρύζι ή σε κριθαράκι ή σε κοφτό μακαρονάκι.


Ελένη Ψυχούλη

Υλικά

  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια ολόκληρα, καθαρισμένα από το κόκκαλό τους και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • μερικά ντοματίνια σε φέτες
  • ½ κρασοπότηρο ούζο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε