Κόκορας Κρασάτος Ρουμελιώτικος


Διαδικασία

1.   Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα. Αφαιρούμε τα όποια πούπουλα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας. Ξεφλουδίζουμε την σκελίδα σκόρδου, και την 'πατάμε' δυνατά με την επιφάνεια της λεπίδας ενός μεγάλου μαχαιριού, ώστε να σπάσει ελαφρά.

2.  Τοποθετούμε τον κόκορα σε μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι, και τσιγαρίζουμε ελαφράσε δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά.

3. Σβήνουμε με το κρασί, και μετά από 5 λεπτά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και λίγο νερό-3/4 της κούπας περίπου. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε την φωτιά μας σε μέτρια, και το αφήνουμε να βράσει για 1.5 ώρα περίπου-ο χρόνος βρασμού, εξαρτάται από το κοκόρι μας, αλλά το δικό μου, ενώ ήταν χωριάτικο, έβρασε σε αυτό τον χρόνο και δεν χρειάστηκε παραπάνω. Στο βιβλίο αναφέρει ότι ο χωριάτικος κόκορας μπορεί να θέλει μέχρι και 2.5 ώρες βράσιμο.

4.  Ελέγχουμε το φαγητό μας κατά διαστήματα, κι εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι.

5. Βράζουμε μέχρι ο κόκορας να κόβεται με το πιρούνι χωρίς προσπάθεια. Εάν η σάλτσα μας δεν έχει δέσει, ενώ είναι έτοιμος ο κόκορας, ανοίγουμε το καπάκι, και βράζουμε έτσι για λίγο, μέχρι να δέσει..

6. Μπορούμε να σερβίρουμε τον κόκορα και με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κόκορας τεμαχισμένος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κούπες χυμό ντομάτας-500 γρ περίπου
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 6-8 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε