Πιπεροσαλάτα


Διαδικασία

Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια Βάζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι, μαζί με λίγο νερό για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τις πιπεριές και τις σταφίδες και αφήνετε να τραβήξουν τα υλικά το νερό. Αφού "πιούν " το νερό, προσθέτετε το λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε και το σκόρδο, αφήνοντας για λίγο τα υλικά να σωταριστούν καλά. Προσθέτετε στο τηγάνι τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο με νερό, το κύμινο, το μαυροπίπερο, το αλάτι το ξύδι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα νερό.Αφήνετε την ταπενάντ να βράσει για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Υλικά

2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 πιπεριές κέρατο
4 φρέσκα κρεμμύδια
μαύρες σταφίδες
1 ½ φλιτζάνι του καφέ λάδι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζ νερό
3-4 κ. σ. ξύδι
3 κ. γλυκού ζάχαρη
λίγο κύμινο
λίγο μαύρο πιπέρι
χοντρό αλάτι
νερό όσο χρειαστεί

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε