Πίτα με μοσχάρι και μπύρα


Διαδικασία

  1. Βάζετε το μοσχάρι σε ένα μεγάλο μπολ και το πασπαλίζετε με αλεύρι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά για να πάνε τα υλικά σε όλα τα κομμάτια.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρετε ανακατεύοντας ελαφρώς μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μοσχάρι ανακατεύοντας ελαφρά με να ροδίσει.
  3. Προσθέτετε την μπύρα και την ντομάτα και φέρτε τα σε βρασμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρευέτε μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 ⁰ᶜ και βάζετε ένα ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου. Κόβετε το φύλλο κρούστας σε τετράγωνα και γεμίζετε 4 φόρμες ύψους 3 εκ. και διαμέτρου 12 εκ. με τα φύλλα αφήνοντας τα να προεξέχουν. Με ένα πινέλο περάστε τις άκρες με αυγό και μοιράστε το μοσχάρι στις 4 φόρμες.
  5. Κόβετε τα φύλλα σφολιάτας στη μέση διαγωνίως και σκεπάστε τις πίτες με αυτά πιέζοντας τις άκρες και κόβετε τα κομμάτια που προεξέχουν.
  6. Περάστε τις πίτες με αυγό, χαράξτε ένα σταυρό στο κέντρο κάθε πίτας και βάλτε τες στο ταψί και ψήστε τες για 25 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

Υλικά

  • 650 γρ. μοσχάρι από ελιά κομμένο σε κύβους 2 εκ.
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 250 ml μπύρα
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 φύλλα σφολιάτας 25×25 εκ.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε