Πολίτικη λαχανοσαλάτα


Διαδικασία


Παίρνετε μια μεγάλη λεκανίτσα και αδειάζετε μέσα το λάχανο, τα τριμμένα καρότα και το ψιλοκομμένο σέλινο. Κτυπάτε το σκόρδο στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι και το αδειάζετε στη λεκάνη και τέλος βάζετε τη πιπεριά Φλωρίνης. Αλατίζετε καλά τη σαλάτα πιέζοντάς τη με το χέρι σας. Σε ένα νεροπότηρο νερό ρίχνετε μέσα 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι και αδειάζετε το μίγμα μέσα στη σαλάτα. Αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί τουλάχιστον για 3 ώρες. Τη σουρώνετε καλά σε ένα σουρωτήρι, τη βάζετε σε σαλατιέρα και περιχύνετε με μπόλικο ελαιόλαδο.

Υλικά

½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
4-5 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί ψιλοκομμένη
Αλάτι, ξύδι
Ελαιόλαδο


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε