Σαλάτα με κρίταμο


Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις χάντρες και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι. Τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνουμε το κρίταμο. Αφού βράσουν στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι και το καρότο. Ψιλοκόβουμε το αγγουράκι, τον άνηθο, την πιπεριά και ανακατεύουμε μαζί με τις χάντρες, τα κρίταμα, την κάππαρη και τις ελιες. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι και τα προσθέτουμε.

Αν έχουμε κρίταμο σε άλμη τότε προσθέτουμε το κρίταμο στην κατσαρόλα με τις χάντρες ένα λεπτό πριν κλείσουμε την φωτιά.

Υλικά

(για δύο άτομα)

1/2 κιλό φασολάκια χάντρες

Λίγη καυτερή πιπεριά

1 μικρό καρότο

1 κουταλιά κάππαρη

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

Πράσινες ελιές

1/2 κούπα κρίταμο

χυμός ενός μικρού πορτοκαλιού

2-3 αγγουράκια τουρσί

Αλάτι και πιπέρι

Λίγο άνηθο

Ελαιόλαδο

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε