Συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και βαλσάμικο


Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε στην άκρη.

Περνάμε το συκώτι από ένα πιάτο με αλεύρι και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Τηγανίζουμε τα κομμάτια συκωτιού από κάθε μεριά για 2 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το βαλσάμικο και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό.

Σερβίρουμε το συκώτι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, και με μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Υλικά


  • 4 κομμάτια συκώτι μοσχαρίσιο
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλατοπίπερο
  • λίγο κομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε