Ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein)


Διαδικασία

Υπέροχο αρωματικό και ελαφρά γλυκό κρασί για να πίνετε παρέα με τους φίλους σας τις μέρες του χειμώνα.

Φυσικά δεν χρειάζεται καλό κρασί για τη συνταγή αυτή. Άλλωστε με τα τόσα μυρωδικά που βάζετε μέσα δεν έχει σημασία τι κρασί θα βάλετε..

  • Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.
  • Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού αφαιρούμε από τη φωτιά.


  • Κρατάμε για κανένα τεταρτάκι ίσα ίσα να δώσουν τα μπαχαρικά τις μυρωδιές τους στο κρασί και σουρώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σερβίρουμε σε κούπες

Σημείωση

Το κονιάκ δεν είναι απαραίτητο.. Επίσης μπορείτε να βάλετε ότι άλλα μπαχαρικά θέλετε και αντί για κανέλα μπορείτε να βάλετε ανθό κανέλας.


Υλικά

  • 1000 ml κρασί κόκκινο
  • 100 - 150 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 0,5 κ.γ γλυκάνισο
  • 4 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 4 σπόροι κάρδαμου
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 στικ κανέλας
  • 2 φέτες από φρέσκο τζίντζερ

Άκης Πετρετζίκης

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε