Αυγά με καβουρμά σε φωλιά πατάτας

Διαδικασία
- Τρίψτε τις πατάτες και χωρίς να τις ξεπλύνετε, πατήστε τες απαλά με τα χέρια σας για να βγάλουν την υγρασία τους.
- Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί, ρίξτε τη μισή ποσότητα από τις πατάτες σχηματίζοντας μία μεγάλη κρέπα.
- Τηγανίστε για λίγα λεπτά από την μία πλευρά και μετά, γυρίστε προσεκτικά την φωλιά για να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.
- Βγάλτε την προσεκτικά από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και αφήστε την σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το λάδι της.
- Με τον ίδιο τρόπο τηγανίστε και την υπόλοιπη ποσότητα.
- Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες με τον πολτό σκόρδου και τα τοματίνια κομμένα στη μέση.
- Προσθέστε τον καβουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Μετά από 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, σπάστε τα αυγά και αφήστε τα να μαγειρευτούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Σερβίρετε το μαγειρεμένο μείγμα του καβουρμά στις φωλιές πατάτας και γαρνίρετε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και φρέσκο βασιλικό.
Υλικά
- 300 γρ. Καβουρμάς
- 4 Αυγά
- 500 γρ. Τοματίνια
- 500 γρ. Πατάτες
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 κ.γ. πολτός σκόρδου
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- Ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού
- 2-3 κλωναράκια φρέσκος βασιλικός
Βαγγέλης Δρίσκας