Γίδα κοκκινιστή

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τσιγαρίζουμε το ένα κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε την αίγα και την αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, κάνουμε 2-3 γυρίσματα με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη και μετά ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Σιγοψήνουμε κοιτάζοντας σποραδικά αν χρειάζεται νερό. Απολαύστε τη σκέτη, ή με χονδροκομμένες τηγανητές πατάτες, ή με μακαρόνια, ή με πουρέ πατάτας.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό κρέας αίγας (γίδας) μπροστινό
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι