Ιτς πιλάφ

Διαδικασία
- Βάζουμε το ρύζι σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να «σταθεί» για μισή ώρα.
- Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, βάζουμε τις σταφίδες σε μπολάκι με νερό ώσπου να φουσκώσουν και τις σουρώνουμε.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κουκουνάρια και το κρεμμύδι για
3-4 λεπτά, να μαλακώσουν. - Προσθέτουμε τα συκωτάκια και το ρύζι και ανακατεύουμε μαζί για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, το πιπέρι, το ζωμό κρέατος ή το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.
- Σουρώνουμε, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να «σταθεί» για 10-15 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Υλικά
- 4 φλ. ρύζι
- 1 κρεμμύδι
- 4 κ.σ. σταφίδες
- 200 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. συκωτάκια αρνίσια ή πουλερικών
- 4 κ.σ. κουκουνάρια
- 1 κ.γ. πιπέρι
- αλάτι
- 5 φλ. νερό ή ζωμό κρέατο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο