Καγιανάς απο την Μάνη


Διαδικασία

Ρίχνουμε στη συνέχεια τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλάτι δε ρίχνουμε γιατί το σύγλινο και η σφέλα είναι πολύ αλμυρά, αν όμως επιλέξουμε να μην τα βάλουμε, τότε πρέπει στη σάλτσα να προσθέσουμε αλάτι.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το σύγλινο ή το λουκάνικο και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Χτυπάμε λίγο τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Περιμένουμε 15 - 20 δευτερόλεπτα περίπου και τότε ανακατεύουμε λίγο.

Προσθέτουμε τα κομμάτια σφέλας, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα, ανακατεύουμε λίγο πάλι και σερβίρουμε. Σημειώνουμε ότι το φαγητό δεν πρέπει να είναι εντελώς στεγνό, αλλά να έχει λίγα υγρά.

Υλικά

- 2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένη ντομάτα ή 1 φλιτζάνι ντοματοπολτό + 1/2 φλιτζάνι νερό

- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 3 αυγά

- 100 γραμμάρια παστό κρέας (σύγλινο) ολόκληρο κομμάτι ή σε μικρά κομματάκια ή 100 γραμμάρια λουκάνικο

- 100 γραμμάρια σφέλα σε χοντρά κομματάκια

- 3 - 4 κόκκους μαύρο πιπέρι

- 1/3 κουτάλι του γλυκού ζάχαρη

- 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε