Κατσικάκι γεμιστό (νησιώτικο)


Διαδικασία


Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε όλα τα εντόσθια να σοταριστούν και να τραβήξουν τα υγρά τους. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύετε, ρίχνετε το δυόσμο, το μάραθο, προσθέτετε νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μόλις βράσουν, προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Τρίβετε την κοιλιά του κατσικιού με μπόλικο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και την γεμίζετε με τη γέμιση που ετοιμάσατε. Ράβετε την κοιλιά, αλείφετε το αρνί απ'έξω και από τις 2 πλευρές με μπόλικο φυτικό βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνετε νερό στο ταψί, το σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 4 ώρες.

Υλικά


1 κατσίκι

1 συκωταριά ( γλυκάδια, καρδιά, σπλήνα, πνευμόνια και μπόλια )ψιλοκομμένη

10 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μπολάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μπολάκι μάραθο
½ νεροπότηρο λάδι
2 νεροπότηρα νερό?
1 κιλό ρύζι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
φυτικό βούτυρο
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε