Μοσχαράκι Στρογκανόφ

Μια απολαυστική ιδέα της ρώσικης κουζίνας που συνδύασε το μοσχαράκι με μανιτάρια και ξινούτσικη κρέμα γάλκτος. Η ιστορία της μας πάει πίσω, στα μέσα του 19ου αιώνα. Διαδόθηκε σε όλο τον πλανήτη και αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα. Η συνταγή συναντιέται πια σε Ευρώπη και Αμερική με αρκετές παραλλαγές -και συχνά θα βρείτε στη λευκή σάλτσα να προστίθεται και ντομάτα.

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Προσθέτετε το κρέας και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6'-7' ανακατεύοντας διαρκώς. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και περιχύνετε με το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  2. Σ' ένα μπολ αναμειγνύετε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτετε 1-2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή. Το αφήνετε για 15' να σταθεί. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα της μουστάρδας στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές.


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κυλότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κρεμμύδια
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα μικρά ή μεγάλα κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • λίγες σταγόνες λεμονιού
  • 2 ½ κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες για το σερβίρισμα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε